http://www.bbc.co.uk/persian/afghanistan/2012/06/120621_k02-karzai-parliamet-speech.shtml
حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان در جلسه قوای سهگانه دولت گفته است که پس از این دیگر مصلحت گرایی نخواهد کرد.
آقای کرزی در این نشست که روز پنجشنبه، اول سرطان/تیر در تالار مجلس نمایندگان برگزار شد، در باره مسائل داخلی کشورش با اعضای قوههای اجرایی، قانونگذار و قضائی سخنرانی کرد.
او خطاب به حاضران در جلسه گفت: "مرا همه شما مصلحتگرا گفتهاید، تا حالا بودم ــ به دلائلی ــ اما بعد از این حرف تغییر کرده است. اصلاحاتی را در (امور) داخلی میآورم."
رئیس جمهوری افغانستان توضیح بیشتری در این مورد ارائه نکرد، اما در بخشی از سخنان خود گفت که در نهادهای دولتی مشکلات مختلفی وجود دارد.
او افزود: "(در نهادهای دولتی) ولایتگرایی است، قومگرایی است، گروهگرایی است. تمامی امراضی که افغانستان را برباد کرده هنوز هم وجود دارند. پس آیا از این امراض خود را نجات بدهیم یا نه؟ بسیار خوب، فیصله (تصمیم) اول ما همین است که خود را از این امراض نجات میدهیم."
حامد کرزی تاکید کرد که برای تشکیل دولت نیرومند نباید گرایشهای قومی، گروهی و سیاسی افراد در نظر گرفته نشود. به گفته او، در استخدام کارمندان نهادهای امنیتی و دیگر نهادهای دولتی، مشارکت ملی طوری در نظر گرفته شود که وابستگیهای گروهی و قومی آنها به نظام آسیب نرساند.
او گفت: "نزد من مردم آمدهاند و گفتهاند که جناب رئیس جمهور، برای ما در فلان وزارت کسی را منصوب کن، میگویم چرا؟ میگویند از قوم ما در آنجا کسی نیست، ما که برویم آنجا کار ما اجرا نمیشود. این یک حقیقت است."
آقای کرزی از شرکت کنندگان جلسه خواست که با او همکاری کنند تا در مبارزه با خویشاوندسالاری، گروهگرایی و قومگرایی در نهادهای دولتی موفق شود.
آقای کرزی همچنین گفت که اخیرا نشانههایی از زورگویی در شماری از ولایات و مرکز کشور دیده میشود و افزود که او به وزیر داخله/کشور و رئیس اداره امنیت ملی دستور داده تا جلو زورگوییها گرفته شود.
رئیس جمهوری افغانستان در بخشی از سخنان خود گفت که در دو سه ماه اخیر حملات مسلحانه به نیروهای ارتش، پلیس و امنیت ملی افغانستان افزایش یافته است.
تلفات نیروهای مسلح
"هر روز من فهرست تلفات ارتش ملی و غیرنظامیان را میبینم، تلفات غیر نظامیان الحمدالله کم شده ولی حمله به پلیس، ارتش و نیروهای امنیت ملی ما، زیاد شده هر روز حد اقل ۲۰ تا ۲۵ نفر تلفات داریم."
حامد کرزی
او افزود: "هر روز من لیست/فهرست تلفات اردو (ارتش) ملی و ملکی (غیرنظامی) خود را میبینم، - تلفات ملکی الحمدالله کم شده – ولی حمله بر پلیس، اردو و امنیت ملی ما زیاد شده. هر روز حد اقل ۲۰ تا ۲۵ نفر تلفات داریم."
آقای کرزی تاکید کرد که دولت افغانستان باید به هر قیمتی که شده، چه کمکهای خارجی باشد و چه نباشد، نیروهای مسلح خود را تقویت کند. او افزود که مردم هم باید در این مورد اطمینان داشته باشند.
رئیس جمهوری افغانستان در ادامه سخنان خود گفت که پس از سال ۲۰۱۴ میلادی، زمانی که نیروهای بین المللی این کشور را ترک میگویند، باید مردم افغانستان مسئولیت دفاع از کشور خود را خود به دوش گیرند.
آقای کرزی افزود که اگر پس از سال ۲۰۱۴ افغانستان باز هم شاهد ویرانی بود، در آن صورت "ما و شما همه گناهکار هستیم و در نزد ملت مسئول هستیم".
حامد کرزی در آخر سخنان خود به عنوان پیشنهادهایش به شرکت کنندگان جلسه گفت که هر چند کشورش در ده سال گذشته پیشرفتهایی داشته، اما هنوز هم مشکلات زیادی در پیش رو دارد.
او از شورای ملی خواست که در جهت حل این مشکلات از اقدامات حکومت پشتیبانی کند.
آقای کرزی گفت که برای موفقیت برنامه مبارزه با فساد در افغانستان از جامعه جهانی و به ویژه آمریکا خواسته اجرای پروژههای عمرانی و بازسازی را به مقامهای افغان و وابستگان آنان واگذار نکنند.
او گفت: "ماموری که با آمریکا و دیگر خارجیها قرارداد می بندد، تعهدی به رئیس جمهوری ندارد چرا که آمر او در جای دیگری است و به گفته او " بسیار زور آور است."
آقای کرزی گفت که مبارزه با فساد "با قاطعیت" در تمام عرصهها ادامه دارد و او از مسئله کابلبانک به عنوان نمونهای از این قاطعیت یاد کرد.
رئیس جمهوری افزود: "(در مورد) کابلبانک اقدام کردیم، با تمام ابعادش و هر کسی که خلاف قانون عمل کرده، به محکمه سپرده شده اند."
او گفت که از آمریکا و دیگر کشورهای غربی خواسته شده که هر کسی را که در فساد دست داشته و حالا "فرار کردهاند" به افغانستان بازگردانند و پولهایی که "ربوده شده" و در بانکهای خارجی ذخیره شده اند هم به کشور بازگردانده شوند.
از خود شکایت کنیم
"تفنگ خارجی را ما افغانها به دوش خود گذاشتیم و آمدیم هموطن خود را زدیم و خانهاش را خراب کردیم. حالا هم همین طور است. پس ما حق آن را نداریم که از خارجی شکایت کنیم. از پاکستان، ایران، آمریکا، روسیه، چین و هند یا کشور دیگری. شکایت از خود کنیم و از اعمال خود که چرا مزدور بیگانه شدیم و وطن خود را به باد دادیم."
حامد کرزی
حامد کرزی در بخشی از سخنان خود گفت که خارجیها همواره برای "تجزیه" افغانستان تلاش کردهاند، اما با مخالفت مردم این کشور مواجه شدهاند.
به تعبیر او، نیروهای ابرقدرتهای بسیاری در افغانستان دفن شده و آرزوهای تجزیه این کشور را با خود به گور بردهاند، ولی او در عین حال گفت که افغانستان به اثر مداخله خارجیها ویران شده، ولی این مداخلهها پس از این هم قطع نخواهد شد و "ابدا قطع نمیشود".
آقای کرزی افزود: "تفنگ خارجی را ما افغانها به دوش خود گذاشتیم و آمدیم هموطن خود را زدیم و خانهاش را خراب کردیم. حالا هم همین طور است. پس ما حق آن را نداریم که از خارجی شکایت کنیم. از پاکستان، ایران، آمریکا، روسیه، چین و هند یا کشور دیگری. شکایت از خود کنیم و از اعمال خود که چرا مزدور بیگانه شدیم و وطن خود را به باد دادیم."
رئیس جمهوری افغانستان تاکید کرد که باید به این مسئله اندیشیده شود که چطور میشود افغانستان را از این وضعیت نجات داد.
حامد کرزی تنها سخنران این جلسه بود و عبدالرئوف ابراهیمی، رئیس مجلس نمایندگان پیش از سخنرانی آقای کرزی سخنان کوتاهی برای خوش آمدگویی ایراد کرد.
در حالی که پیش از این گفته شده بود که مجلس نمایندگان طرحی را برای ارائه در این جلسه تهیه کرده است، اما با پایان سخنرانی آقای کرزی، دعائیه پایان جلسه به وسیله یک عضو مجلس سنا خوانده شد و جلسه بدون ارائه طرحی از سوی مجلس، پایان یافت.
http://www.bbc.co.uk/persian/afghanistan/2012/06/120623_k02-sar-e-pol-poisoning-girls.shtml
به گفته آقای سرپلی، سردردی، ضعف،
بیحالی، نگرانی و اضطراب در این دانش آموزان دیده شد و همه آنها برای
درمان به بیمارستان منتقل شدند.
رئیس معارف سرپل افزود که مسمومیت دانشآموزان کلاس یازدهم این مکتب نسبت به دیگران شدیدتر بوده است.
دکتر هارون رئیس بیمارستان سر پل گفته که این دانش آموزان پس از درمان بهبود یافته و مرخص شده اند.
او افزود که هنوز نشانههای مشخصی از عامل این مسمومیت به دست نیامده است.
این در حالی است که حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان در سخنرانی خود در جمع مسئولان وزارتخانههای آموزش و پرورش و تحصیلات عالی، پاشیدن نوعی گاز را عامل این گونه مسمومیت دانست.
او در این سخنرانی خود روز شنبه گفت که دشمنان مردم افغانستان و آنهایی که مخالف آموزش فرزندان مردم هستند، دست به پاشیدن گاز در محیط آموزشی میزنند.
عبدالغفور سرپلی، رئیس معارف سرپل هم گفت که احتمال موجودیت مادهای در محیط مدرسه که باعث مسمومیت دانش آموزان میشود، وجود دارد.
پیش از این اداره امنیت ملی افغانستان گروه طالبان را عامل سمپاشی در مکتبهای دخترانه در مناطق مختلف افغانستان دانسته است.
طالبان در گذشته با صدور اعلامیهای گفتهاند که در مسمومیت دانشآموزان دختر دست ندارند.
طالبان مخالف آموزش دختران هستند.
http://afghanpaper.com/nbody.php?id=37703
پته خزانه قرن 21
با تاسف که در جامعه استبداد زده ما از گذشته ها بدینسو رسم بر این است که در برابر هرگونه جعلکاری و حق تلفی تاریخی گروه حاکم باید خموشانه و صبورانه و با فرهنگ تسامح بر خورد کرد.! حتی روشنفکر جامعه ما در یک چنین موارد گاهی محافظه کارانه با فرهنگ تسامح و مدارا نظاره گر و تماشاچی باقی میماند و در بسا موارد با توسل به فرهنگ تساهل تمام نابسامانی ها و جعلیات را به گردن استبداد می اندازند و خود را بی نیاز از هرگونه تغییر، اصلاح و خانه تکانی فکری می دانند و این پالیسی را برای حفظ به اصطلاح وحدت ملی؟ لزومی می پندارند.
استبداد حاکم نیز باستفاده از این روش توانسته است که با خاطر آرام هویت خود را با نفی و سرکوب دیگران بسازد و بنام" پژوهش های تاریخی" به "حذف و تصفیه حساب دیگران" بپردازند!
لذاجاعلین "مافیای ملی؟" تاریخنگاری در کشور در سده ء گذشته توانستند با تلاشهای پیگیر، مستمر از توبره خیال برای خویشتن خیالبافی کنند و با جعل و وارونه جلوه دادن حقایق به کشف پته خزانه های خیالی بپردازند! و این روند کماکان تا امروز ادامه دارد.
تا جائیکه این جعلسالاران در این قرن 21 در این قرن که حقایق تاریخی می توانند خود بخود سرشان را از لابلای تحریف ها، سیاه نمایی ها، یکسو نگری ها و داوری های بغض آلود بیرون آورند! و فریاد بر آرند که ای بیخبران دیگر نه از عقل بلافید و نه طامات ببافید حقیقت همین است که هست! از قیاس تان خنده آید خلق را! از پا ننشسته اند طوریکه هفته گذشته اکادمی علوم "جعلنامه" جدیدی را که میتوان آنرا بحق "پته خزانه قرن 21" نامید مزین به امضای رئیس جمهور انتشار داد! این جعلنامه که توسط عده ای متعصب و فاشیست تدوین شده بود خشم همگان را بر انگیخت تا جائیکه منجر به جمع آوری دوباره این جعلنامه و برکناری چهار تن از مسئولین امور توسط رئیس جمهور گردید.
پانسمان نه جراحی
حامد کرزی که با یک دهه سلطانی کشور را شبیه کشتی تایتانیک به غرق حتمی رسانیده است مثل همیشه توانست با اکت و ادا ملی گرایانه این زخم را عجالتآ پانسمان کند. اما معلوم است که او و اطرافیانش هیچگاه به علاج واقعی و جراحی نمی پردازند! آنها توانستند از آب گل آلود خوب ماهی بگیرند و توانستند هم غایله را خاموش کنند و هم رئیس اکادمی را که جمعیتی بود از کار برکنار نمایند و جای را برای ورود کسی دیگری از افراد قبیله مهیا نمایند. جالبتر اینکه با جمع کردن جلد دوم پته خزانه نگاه ها از جعل در سرشماری نفوس کشور که در جلد اول این جعلنامه درج گردیده بود منحرف گردید!
حالا دیگر بدون شک که مارشال باورش شده که وی به امتیاز از همین جماعت 12 فیصدی بر کرسی معاونیت اول کشور اکثریت 62 فیصدی تکیه زده و از این پس هیچگاه واکنشی جز خموشی و نگاه چون گوسفند قربانی نخواهد داشت!
معاون 9 فیصده حتما مراتب امتنان خود را بر این تحقیق افلاطونی تقدیم نموده باشد.
رئیس پارلمان خو از جماعت دو فیصدی است وی باید که آرام باشد و ...! مانند اپوزیسیون! اپوزیسیون هر کدامشان بارها در پیشگاه ملت امتحان شان را داده اند! اینها همه چشم طمع به یک تبسم دارند! حتی اگر این تبسم از جانب گل آغا شیرزی باشد! لهذا مغز متفکر و تیوری پرداز اصلی این ماجرا توانست به سهولت به هدف اصلی اش که همانا سرشماری خیالی نفوس اقوام کشور بود نائل کردد و من شخصآ این بظاهر عقب نشینی تکتیکی تمامیت خواهان را یک پیروزی بزرگ برای مغز متفکر این تیوری میدانم.
و اما از این نفاق افگنی چه کسی سود میبرد؟
هر چند اختلاف پدیده ای اجتماعی است و جامعه بدون اختلاف اصلآ وجود ندارد ولی دامن زدن به اختلافات سلیقوی و تبدیل کردن آن به مشکلات غیرقابل حل که برآیندی جز از بین رفتن امنیت، عدم همکاری و وفاق ملی ندارد، نگران کننده است!
در جهان امروزی و حتی در سده گذشته در اکثریت کشور های جهان سعی بر این بوده تا در موارد علوم تاریخی و بویژه بر پژوهش های تاریخی حتی الامکان بر" یافته ها "مورد توافق بیشتر تمرکز صورت گیرد در حالیکه این مسئله در کشور ما کاملآ بر عکس است!
بگفته استاد پرتونادری سالهاست جنجال تخمین تعداد دندانهای اسب است! اما هیجکس حاضر به شمارش دندان های اسب نیست!علتش را هم هیچکس نمیداند! هرکس یکدیگر را ملامت میکنند و در نهایت پای بیگانه را بمیدان میکشند! اما بدون شک سازماندهنده هر که است در کار خود استاد است طوریکه میگویند: شیطان با پیروانش برای خراب کردن یک شهر دست بکار شدند. افراد شیطان بشدت دست بکار شدند و شروع به براندازی شهر کردند و هنگامیکه از خراب شدن نیمی از شهر فارغ شدند برای دادن گزارش نزد استاد "شیطان بزرگ" آمدند! و دیدند که شیطان بزرگ " استاد و رهنمای اصلی" در طول همین مدت فقط مصروف جوش دادن یک معامله غیر مشروع بین یک زن و مرد است! پیروان با کنایه از کندی کار استاد انتفاد کردند! شیطان "استاد" در پاسخ خطاب به آنها گفت : هرگاه من چنین معامله ها را جوش ندهم حرامزادگانی چون شما از کجا پیدا شود که به یک اشاره شهری را کن فیکون نماید!
متاسفانه که در کشور ما همین استاد بزرگ" شیطان اصلی" از نظر ها همیشه غایب است و تازیانه مجازات بر فرق پیروان از دنیا بیخبر زمانی کوبیده میشود که نیمی از شهر توسط همین پیروان به ویرانه تبدیل شده است.
احمد شکیب حمیدی
http://www.bbc.co.uk/persian/afghanistan/2012/06/120624_k01_ranjbar_accusation.shtml
http://www.bbc.co.uk/persian/afghanistan/2012/06/120623_k02-sar-e-pol-poisoning-girls.shtml
بیش از صد دختر در شمال افغانستان 'مسموم' شدند
به روز شده: 14:55 گرينويچ - شنبه 23 ژوئن 2012 - 03 تیر 1391
مقامهای محلی در ولایت سرپل، در شمال افغانستان از مسمومیت بیش از صد دانش آموز دختر در یک مکتب دخترانه خبر داده اند.
عبدالغفور سرپلی، رئیس اداره آموزش و پرورش سر پل
به بیبیسی فارسی گفت که ۱۰۲ دانشآموز پیش از ظهر روز شنبه، سوم
سرطان/تیر در مکتب حضرت یحیی مسموم شدند.مطالب مرتبط
موضوعات مرتبط
رئیس معارف سرپل افزود که مسمومیت دانشآموزان کلاس یازدهم این مکتب نسبت به دیگران شدیدتر بوده است.
دکتر هارون رئیس بیمارستان سر پل گفته که این دانش آموزان پس از درمان بهبود یافته و مرخص شده اند.
او افزود که هنوز نشانههای مشخصی از عامل این مسمومیت به دست نیامده است.
این در حالی است که حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان در سخنرانی خود در جمع مسئولان وزارتخانههای آموزش و پرورش و تحصیلات عالی، پاشیدن نوعی گاز را عامل این گونه مسمومیت دانست.
او در این سخنرانی خود روز شنبه گفت که دشمنان مردم افغانستان و آنهایی که مخالف آموزش فرزندان مردم هستند، دست به پاشیدن گاز در محیط آموزشی میزنند.
پیش از این اداره امنیت ملی افغانستان گروه طالبان را عامل سمپاشی در مکتبهای دخترانه در مناطق مختلف افغانستان دانسته است.
طالبان در گذشته با صدور اعلامیهای گفتهاند که در مسمومیت دانشآموزان دختر دست ندارند.
طالبان مخالف آموزش دختران هستند.
http://afghanpaper.com/nbody.php?id=37703
پته خزانه قرن 21
با تاسف که در جامعه استبداد زده ما از گذشته ها بدینسو رسم بر این است که در برابر هرگونه جعلکاری و حق تلفی تاریخی گروه حاکم باید خموشانه و صبورانه و با فرهنگ تسامح بر خورد کرد.! حتی روشنفکر جامعه ما در یک چنین موارد گاهی محافظه کارانه با فرهنگ تسامح و مدارا نظاره گر و تماشاچی باقی میماند و در بسا موارد با توسل به فرهنگ تساهل تمام نابسامانی ها و جعلیات را به گردن استبداد می اندازند و خود را بی نیاز از هرگونه تغییر، اصلاح و خانه تکانی فکری می دانند و این پالیسی را برای حفظ به اصطلاح وحدت ملی؟ لزومی می پندارند.
استبداد حاکم نیز باستفاده از این روش توانسته است که با خاطر آرام هویت خود را با نفی و سرکوب دیگران بسازد و بنام" پژوهش های تاریخی" به "حذف و تصفیه حساب دیگران" بپردازند!
لذاجاعلین "مافیای ملی؟" تاریخنگاری در کشور در سده ء گذشته توانستند با تلاشهای پیگیر، مستمر از توبره خیال برای خویشتن خیالبافی کنند و با جعل و وارونه جلوه دادن حقایق به کشف پته خزانه های خیالی بپردازند! و این روند کماکان تا امروز ادامه دارد.
تا جائیکه این جعلسالاران در این قرن 21 در این قرن که حقایق تاریخی می توانند خود بخود سرشان را از لابلای تحریف ها، سیاه نمایی ها، یکسو نگری ها و داوری های بغض آلود بیرون آورند! و فریاد بر آرند که ای بیخبران دیگر نه از عقل بلافید و نه طامات ببافید حقیقت همین است که هست! از قیاس تان خنده آید خلق را! از پا ننشسته اند طوریکه هفته گذشته اکادمی علوم "جعلنامه" جدیدی را که میتوان آنرا بحق "پته خزانه قرن 21" نامید مزین به امضای رئیس جمهور انتشار داد! این جعلنامه که توسط عده ای متعصب و فاشیست تدوین شده بود خشم همگان را بر انگیخت تا جائیکه منجر به جمع آوری دوباره این جعلنامه و برکناری چهار تن از مسئولین امور توسط رئیس جمهور گردید.
پانسمان نه جراحی
حامد کرزی که با یک دهه سلطانی کشور را شبیه کشتی تایتانیک به غرق حتمی رسانیده است مثل همیشه توانست با اکت و ادا ملی گرایانه این زخم را عجالتآ پانسمان کند. اما معلوم است که او و اطرافیانش هیچگاه به علاج واقعی و جراحی نمی پردازند! آنها توانستند از آب گل آلود خوب ماهی بگیرند و توانستند هم غایله را خاموش کنند و هم رئیس اکادمی را که جمعیتی بود از کار برکنار نمایند و جای را برای ورود کسی دیگری از افراد قبیله مهیا نمایند. جالبتر اینکه با جمع کردن جلد دوم پته خزانه نگاه ها از جعل در سرشماری نفوس کشور که در جلد اول این جعلنامه درج گردیده بود منحرف گردید!
حالا دیگر بدون شک که مارشال باورش شده که وی به امتیاز از همین جماعت 12 فیصدی بر کرسی معاونیت اول کشور اکثریت 62 فیصدی تکیه زده و از این پس هیچگاه واکنشی جز خموشی و نگاه چون گوسفند قربانی نخواهد داشت!
معاون 9 فیصده حتما مراتب امتنان خود را بر این تحقیق افلاطونی تقدیم نموده باشد.
رئیس پارلمان خو از جماعت دو فیصدی است وی باید که آرام باشد و ...! مانند اپوزیسیون! اپوزیسیون هر کدامشان بارها در پیشگاه ملت امتحان شان را داده اند! اینها همه چشم طمع به یک تبسم دارند! حتی اگر این تبسم از جانب گل آغا شیرزی باشد! لهذا مغز متفکر و تیوری پرداز اصلی این ماجرا توانست به سهولت به هدف اصلی اش که همانا سرشماری خیالی نفوس اقوام کشور بود نائل کردد و من شخصآ این بظاهر عقب نشینی تکتیکی تمامیت خواهان را یک پیروزی بزرگ برای مغز متفکر این تیوری میدانم.
و اما از این نفاق افگنی چه کسی سود میبرد؟
هر چند اختلاف پدیده ای اجتماعی است و جامعه بدون اختلاف اصلآ وجود ندارد ولی دامن زدن به اختلافات سلیقوی و تبدیل کردن آن به مشکلات غیرقابل حل که برآیندی جز از بین رفتن امنیت، عدم همکاری و وفاق ملی ندارد، نگران کننده است!
در جهان امروزی و حتی در سده گذشته در اکثریت کشور های جهان سعی بر این بوده تا در موارد علوم تاریخی و بویژه بر پژوهش های تاریخی حتی الامکان بر" یافته ها "مورد توافق بیشتر تمرکز صورت گیرد در حالیکه این مسئله در کشور ما کاملآ بر عکس است!
بگفته استاد پرتونادری سالهاست جنجال تخمین تعداد دندانهای اسب است! اما هیجکس حاضر به شمارش دندان های اسب نیست!علتش را هم هیچکس نمیداند! هرکس یکدیگر را ملامت میکنند و در نهایت پای بیگانه را بمیدان میکشند! اما بدون شک سازماندهنده هر که است در کار خود استاد است طوریکه میگویند: شیطان با پیروانش برای خراب کردن یک شهر دست بکار شدند. افراد شیطان بشدت دست بکار شدند و شروع به براندازی شهر کردند و هنگامیکه از خراب شدن نیمی از شهر فارغ شدند برای دادن گزارش نزد استاد "شیطان بزرگ" آمدند! و دیدند که شیطان بزرگ " استاد و رهنمای اصلی" در طول همین مدت فقط مصروف جوش دادن یک معامله غیر مشروع بین یک زن و مرد است! پیروان با کنایه از کندی کار استاد انتفاد کردند! شیطان "استاد" در پاسخ خطاب به آنها گفت : هرگاه من چنین معامله ها را جوش ندهم حرامزادگانی چون شما از کجا پیدا شود که به یک اشاره شهری را کن فیکون نماید!
متاسفانه که در کشور ما همین استاد بزرگ" شیطان اصلی" از نظر ها همیشه غایب است و تازیانه مجازات بر فرق پیروان از دنیا بیخبر زمانی کوبیده میشود که نیمی از شهر توسط همین پیروان به ویرانه تبدیل شده است.
احمد شکیب حمیدی
http://www.bbc.co.uk/persian/afghanistan/2012/06/120624_k01_ranjbar_accusation.shtml
نماینده پیشین مجلس نمایندگان افغانستان به اتهام 'تجاوز جنسی' بازداشت شد
به روز شده: 13:42 گرينويچ - 24 ژوئن
دادستانی کل افغانستان، کبیر رنجبر، یک عضو سابق مجلس نمایندگان را به "آدم ربایی و تجاوز جنسی" متهم کرده است.
رحمت الله نظری، معاون دادستانی کل به بی بی سی گفت که آقای رنجبر از روز شنبه، ۳ سرطان/تیر در بازداشت به سر می برد
بی بی سی تا حالا نتوانسته با آقای رنجبر یا وکیل مدافع او تماس بگیرد و در مورد این اتهامات بپرسد.
کبیر رنجبر از چهره های شناخته شده سیاسی در افغانستان است و علاوه بر اینکه یک دوره عضو مجلس نمایندگان افغانستان بود، در حال حاضر از اعضای ارشد حزب "حق و عدالت" است.
معاون دادستانی کل افغانستان در گفتگوی خود با بی بی سی گفت که آقای رنجبر بر اساس ادعای یک دختر و پدر او بازداشت شده که آقای رنجبر را به تجاوز جنسی متهم کرده اند.
رحمت الله نظری گفت: "یک دختر چندین ماه قبل اختطاف شده بود و پلیس، امنیت ملی و دادستانی در جستجوی یافتن او بود."
او گفت: " بالاخره این دختر پیدا شد و ادعا کرد که در این مدت نزد آقای رنجبر بوده و یک کودک ده - دوازده روزه نیز از او دارد."
آقای نظری گفت که هنوز جزئیات بیشتری در مورد این ادعا وجود ندارد و قرار است این پرونده به زودی بررسی شود.
برخی از رسانه ها به نقل از معاون دادستانی کل افغانستان نوشته اند که این دختر در خانه آقای رنجبر پیدا شده و پلیس پس از یافتن این دختر در خانه آقای رنجبر، اورا بازداشت کرده است.
حزب حق و عدالت که کبیر رنجبر از اعضای ارشد آن است، با انتشار اعلامیه ای رسمی از نهاد های عدلی و قضایی افغانستان است پرونده این عضو حزب را "منصفانه و بیطرفانه در پرتو قانون و عدالت و بدون در نظر داشت هرگونه ملحوظات سیاسی و سلیقه ای" بررسی کند.
معمولا احزاب سیاسی در افغانستان در چنین مواردی از عضو یا اعضای متهم خود در برابر دادستانی و پلیس دفاع می کنند و کمتر پیش می آید که قبل از نهایی شدن حکم دادگاه، به بیگناهی عضو یا اعضای متهم خود پا فشاری نکنند.
چیزی که ظاهرا در اعلامیه کوتاه و فشرده حزب حق و عدالت، به چشم نمی خورد.
http://afghanpaper.com/به روز شده:ژوئن24
ژنرال دوستم، یکی از ژنرالهای ارشد
ارتش افغانستان است، اما در سالهای اخیر همواره عضویت سیاسی احزابی را
داشته که عمدتا در اپوزیسیون حکومت افغانستان قرار داشته اند.
او در حال حاضر نیز از اعضای ارشد جبهه ملی است؛ گروهی که منتقد سیاست های حکومت آقای کرزی است و برای حضور در انتخابات بعدی ریاست جمهوری نیز اعلام آمادگی کرده است.
سخنگوی وزارت دفاع افغانستان در یک کنفرانس خبری گفت "مطابق ماده ۱۵۳ قانون اساسی، قضات، سارنوالان (دادستان)، اعضای قوای مسلح، پلیس و امنیت ملی، در مدت تصدی وظیفه خود نمی توانند در احزاب سیاسی عضویت داشته باشند."
آقای عظیمی افزود "شما اطلاع دارید که جلالتماب، استرژنرال عبدالرشید دوستم، سمت درستیزوال سرقوماندانی قوای مسلح (رئیس ستاد مشترک قوای مسلح) را برعهده دارد. وزارت دفاع ملی منحیث یک نهاد تطبیق کننده قوانین عسکری، لازم دید که یک نامه به جناب ایشان نوشته کند و یک یادآوری کند که مطابق قانون اساسی و مقررات عسکری، منحیث یک افسر عالی رتبه و برحال افغانستان، همزمان نمی توانید فعالیت سیاسی داشته باشید."
آقای عظیمی گفت که نسخههای از این نامه را به سایر مراجع مربوطه نیز ارسال کرده است.
'توطئه'
با این حال، سید انور سادات، از اعضای مجلس نمایندگان افغانستان و از افراد نزدیک به ژنرال دوستم، در گفتگو با بی بی سی، نامه وزارت دفاع را یک بازی سیاسی توصیف کرد.
آقای سادات گفت که فعالیت های سیاسی ژنرال دوستم در جبهه ملی افغانستان با استقبال افغانها روبرو شده و این مسئله "افراد و حلقاتی را در حکومت افغانستان ناراحت کرده است."
او گفت "وزارت دفاع براساس قانون، آمر ژنرال دوستم نیست. معاونین رئیس جمهور و یا وزیر دفاع، صلاحیت قانونی حکم کردن به ژنرال دوستم را ندارند. از این رو، اعلامیه وزارت دفاع خلاف قانون است."
آقای سادات افزود "فعالیت های سیاسی آقای دوستم در
جبهه ملی با استقبال مردم روبرو شده و یک تعداد افراد و اشخاص و حلقاتی
خاصی که در حکومت هستند، بنا بر ناراحتی از این فعالیت های سیاسی، این
مسایل را مطرح می کنند که توطئه ای بیش نیست."
ژنرال دوستم همواره از چهره های جنجال برانگیز در فضای سیاسی افغانستان بوده است. او از نفوذ زیادی، به ویژه در ولایات شمالی افغانستان برخوردار است.
پیش از این، در هفته های اخیر، ریاست جمهوری افغانستان اعلام کرده بود که ژنرال دوستم به دلیل موانعی که در کار استخراج معادن نفت در شمال افغانستان ایجاد کرده، به دادستانی کل معرفی شده است.
جبهه ملی افغانستان که ژنرال دوستم عضویت آن را دارد، اخیرا چندین گردهمایی در ولایات شمالی افغانستان راه اندازی کرد که هزاران نفر در آن شرکت کردند.
این جبهه که چهره های چون احمد ضیا مسعود، معاون سابق رئیس جمهور کرزی و محمد محقق، از رهبران سابق جهادی را در خود جمع کرده، از منتقدان حکومت افغانستان به شمار می رود.
این گروه همچنین خواستار تغییر نظام سیاسی افغانستان از ریاستی به پارلمانی است
نیروهای بین المللی مستقر در افغانستان اعلام
کردهاند که پلیس قندهار دو کودک و یک نوجوان را در حال انتقال بمبهای
دستساز و مواد منفجره بازداشت کرده است.
نیروهای بینالمللی با صدور
اعلامیهای گفتهاند که این کودکان چندین بمب دستساز کنترل شونده از راه
دور و مقدار زیادی از مواد منفجره را با خود حمل میکردند.
فیصل جاوید، سخنگوی والی قندهار پس از انتشار این خبر از سوی ناتو، روز شنبه، ۱۰ سرطان/تیر به بیبیسی گفت که این کودکان ۱۷، ۱۲ و ۸ ساله هستند.
آقای جاوید گفت که آنها مواد بمبهای دستساز را که دور کنترل میشود، با خود حمل میکردند و در ولسوالی ژیری قندهار از سوی پلیس دستگیر شدند.
به گفته او، این کودکان قصد داشتند که با بمبها و مواد منفجرهای که با خود حمل میکردند، یک پاسگاه پلیس را منفجر کنند.
سخنگوی والی قندهار افزود که آنها در حال حاضر در قندهار در بازداشت پلیس هستند و قرار است که پدران آنها هم احضار شوند.
به گفته او، پس از گفتگو با پدران این سه تن، مشخص خواهد شد که کودکان بازداشتی آزاد میشوند یا برای انجام تحقیقات به دادستانی معرفی خواهند شد.
این خبر در حالی منتشر شده که صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل، یونیسف، نسبت به استخدام کودکان به عنوان نیروی جنگی به شدت ابراز نگرانی کرده است.
عزیز فروتن، سخنگوی یونیسف در کابل به بیبیسی گفت: "در سال ۲۰۱۱، ۳۱۶ کودک زیر ۱۸ سال از سوی گروههای دیگر به عنوان سرباز یا کسانی که در میدان جنگ کمک میرسانند، استخدام شدهاند. این مایه نگرانی یونیسف است."
آقای فروتن همچنین گفت بر اساس آمار تازه یونیسف، روزانه نزدیک به پنج کودک در افغانستان کشته یا زخمی میشوند.
او افزود: "یونیسف نگران افزایش تلفات کودکان در جنگ های افغانستان است."
سخنگوی یونیسف همچنین گفت که در سال ۲۰۱۱ بیش از ۱۷۵۰ کودک در درگیریهای مسلحانه یا کشته یا زخمی شده اند، در حالی که این آمار در سال ۲۰۱۰ کمی بیشتر از ۱۳۹۰ کودک بوده است.
قیام غزنی یک توطئه است؟
وزارت دفاع افغانستان: فعالیت
سیاسی ژنرال دوستم در تضاد
با قانون است
به روز شده: 17:16 گرينويچ - چهارشنبه 27 ژوئن 2012 - 07 تیر 1391
وزارت دفاع افغانستان می گوید،
عبدالرشید دوستم، از اعضای ارشد جبهه ملی افغانستان، تا زمانی که "افسر
برحال" وزارت دفاع است، نمی تواند فعالیت سیاسی کند.
ژنرال ظاهر عظیمی، سخنگوی وزارت دفاع افغانستان به
خبرنگاران گفت که این مسئله را با ارسال یک نامه رسمی به ژنرال دوستم، به
او "یادآوری" کرده است.سیاست افغانستاناو در حال حاضر نیز از اعضای ارشد جبهه ملی است؛ گروهی که منتقد سیاست های حکومت آقای کرزی است و برای حضور در انتخابات بعدی ریاست جمهوری نیز اعلام آمادگی کرده است.
سخنگوی وزارت دفاع افغانستان در یک کنفرانس خبری گفت "مطابق ماده ۱۵۳ قانون اساسی، قضات، سارنوالان (دادستان)، اعضای قوای مسلح، پلیس و امنیت ملی، در مدت تصدی وظیفه خود نمی توانند در احزاب سیاسی عضویت داشته باشند."
آقای عظیمی افزود "شما اطلاع دارید که جلالتماب، استرژنرال عبدالرشید دوستم، سمت درستیزوال سرقوماندانی قوای مسلح (رئیس ستاد مشترک قوای مسلح) را برعهده دارد. وزارت دفاع ملی منحیث یک نهاد تطبیق کننده قوانین عسکری، لازم دید که یک نامه به جناب ایشان نوشته کند و یک یادآوری کند که مطابق قانون اساسی و مقررات عسکری، منحیث یک افسر عالی رتبه و برحال افغانستان، همزمان نمی توانید فعالیت سیاسی داشته باشید."
آقای عظیمی گفت که نسخههای از این نامه را به سایر مراجع مربوطه نیز ارسال کرده است.
'توطئه'
با این حال، سید انور سادات، از اعضای مجلس نمایندگان افغانستان و از افراد نزدیک به ژنرال دوستم، در گفتگو با بی بی سی، نامه وزارت دفاع را یک بازی سیاسی توصیف کرد.
آقای سادات گفت که فعالیت های سیاسی ژنرال دوستم در جبهه ملی افغانستان با استقبال افغانها روبرو شده و این مسئله "افراد و حلقاتی را در حکومت افغانستان ناراحت کرده است."
او گفت "وزارت دفاع براساس قانون، آمر ژنرال دوستم نیست. معاونین رئیس جمهور و یا وزیر دفاع، صلاحیت قانونی حکم کردن به ژنرال دوستم را ندارند. از این رو، اعلامیه وزارت دفاع خلاف قانون است."
ژنرال دوستم همواره از چهره های جنجال برانگیز در فضای سیاسی افغانستان بوده است. او از نفوذ زیادی، به ویژه در ولایات شمالی افغانستان برخوردار است.
پیش از این، در هفته های اخیر، ریاست جمهوری افغانستان اعلام کرده بود که ژنرال دوستم به دلیل موانعی که در کار استخراج معادن نفت در شمال افغانستان ایجاد کرده، به دادستانی کل معرفی شده است.
جبهه ملی افغانستان که ژنرال دوستم عضویت آن را دارد، اخیرا چندین گردهمایی در ولایات شمالی افغانستان راه اندازی کرد که هزاران نفر در آن شرکت کردند.
این جبهه که چهره های چون احمد ضیا مسعود، معاون سابق رئیس جمهور کرزی و محمد محقق، از رهبران سابق جهادی را در خود جمع کرده، از منتقدان حکومت افغانستان به شمار می رود.
این گروه همچنین خواستار تغییر نظام سیاسی افغانستان از ریاستی به پارلمانی است
سه کودک به اتهام حمل بمب و
مواد منفجره در قندهار بازداش
شدند
- شنبه 30 ژوئن 2012 - 10 تیر 1391
فیصل جاوید، سخنگوی والی قندهار پس از انتشار این خبر از سوی ناتو، روز شنبه، ۱۰ سرطان/تیر به بیبیسی گفت که این کودکان ۱۷، ۱۲ و ۸ ساله هستند.
آقای جاوید گفت که آنها مواد بمبهای دستساز را که دور کنترل میشود، با خود حمل میکردند و در ولسوالی ژیری قندهار از سوی پلیس دستگیر شدند.
به گفته او، این کودکان قصد داشتند که با بمبها و مواد منفجرهای که با خود حمل میکردند، یک پاسگاه پلیس را منفجر کنند.
سخنگوی والی قندهار افزود که آنها در حال حاضر در قندهار در بازداشت پلیس هستند و قرار است که پدران آنها هم احضار شوند.
به گفته او، پس از گفتگو با پدران این سه تن، مشخص خواهد شد که کودکان بازداشتی آزاد میشوند یا برای انجام تحقیقات به دادستانی معرفی خواهند شد.
این خبر در حالی منتشر شده که صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل، یونیسف، نسبت به استخدام کودکان به عنوان نیروی جنگی به شدت ابراز نگرانی کرده است.
عزیز فروتن، سخنگوی یونیسف در کابل به بیبیسی گفت: "در سال ۲۰۱۱، ۳۱۶ کودک زیر ۱۸ سال از سوی گروههای دیگر به عنوان سرباز یا کسانی که در میدان جنگ کمک میرسانند، استخدام شدهاند. این مایه نگرانی یونیسف است."
آقای فروتن همچنین گفت بر اساس آمار تازه یونیسف، روزانه نزدیک به پنج کودک در افغانستان کشته یا زخمی میشوند.
او افزود: "یونیسف نگران افزایش تلفات کودکان در جنگ های افغانستان است."
سخنگوی یونیسف همچنین گفت که در سال ۲۰۱۱ بیش از ۱۷۵۰ کودک در درگیریهای مسلحانه یا کشته یا زخمی شده اند، در حالی که این آمار در سال ۲۰۱۰ کمی بیشتر از ۱۳۹۰ کودک بوده است.
قیام غزنی یک توطئه است؟
این روز ها عناصر تمامیت
خواه و اشغالگر با حیله و دسیسه ای دیگر به میدان آمده و می خواهند زمینه
اشغال مناطق بیشتری را قبل از خروج نیروهای بین المللی از افغانستان مهیا
سازند.
منابع مختلف در ولایت غزنی می گویند که گروه های مختلف مسلح که پیشرفته ترین امکانات نظامی را در اختیار دارند، در مناطق مختلف از جمله ولسوالی "گیروی غزنی" جا بجا شده اند. این گروه های مسلح که توسط عناصر حکومت مافیایی قومی کرزی، حرکت های خود جوش مردمی نام گذاری شده ، پلان منظمی را برای افغانستان 2014 طرح و به اجرا گذاشته اند.
این پلان طوری دقیق است که حتا عده ی زیادی از مردم را به نحوی فریب داده و از دانستن آنسوی قضیه باز داشته است. از آنجا که تمامیت خواهان می دانند که بنام حکومت قومی و مافیایی حامد کرزی و یا بنام آدمکشان طالب نمی توانند نظرمردم را جلب نمایند، آنها گروه های مسلح خود را زیر نام های حرکت خودجوش مردمی و نجات دهندگان مکتب سازمان می دهند.
طالبان و سایر نیروهای اشغالگری که اینبار با نام جدید وارد میدان می شوند، از همه نوع سلاح های پیشرفته و امکانات مخابراتی برخوردار هستند. خطرناکتر اینکه این گروه های کاملا مسلح می گویند، حرکت خود را در سراسری افغانستان گسترش می دهند.
اکنون که مردم افغانستان با ماهیت اصلی طالبان و حکومت غرق در فساد، مواد مخدر و پشتیبان تروریسم آشنا شده اند، نیروهای تمامیت خواه، نظر به موقعیت حساس کشور و نزدیک شدن به سال 2014 که قرار است قوای خارجی از افغانستان بیرون شوند، پلان دیگری سنجیده و با مسلح نمودن گروه های به اصطلاح مردمی با همان ماهیت تک قومی می خواهند قبل از قبل با اشغال نظامی مناطق مختلف افغانستان حفظ قدرت خود را پس از خروج نیروهای بین المللی را تضمین کنند.
مردم رنج دیده ی افغانستان که زمان ورود آدمکشان طالب تحت عنوان کبوتران صلح به ولسوالی اسپین بلدک را به یاد دارند، می توانند شباهت های زیادی بین آنچه امروز تحت نام حرکت خود جوش مردمی در غزنی شاهد هستند پیدا کنند.
در اینجا به عنوان نمونه در چند نکته به شباهت های ظهور اشغالگران طالب و گروه مسلح فعلی می توان اشاره کرد.
1-زمانیکه اشغالگران و آدمکشان طالب وارد افغانستان شد، پیشرفته ترین امکانات نظامی داشتند که حتا امکانات مجاهدین که سال ها در مقابل ارتش شوروی جنگیده بودند نیز به اندازه ی امکانات طالبان نمی رسید. حالا دقیق همین مسئله را در گروه نوظهور به اصطلاح حرکت مردم در غزنی شاهد هستیم. آن ها با پیشرفته ترین و جدید ترین امکانات نظامی مسلح هستند، مخابره های کودان، توپ های 82 و75، راکت انداز های آرپی جی 7 و آرپی جی 12 و ماشیندار های "پی کا" ودیگر امکانات که جدیدا مورد استفاده قرار گرفته اند.
2-اشغلگران و آدمکشان طالب زیر نام کبوتران صلح وارد افغانستان شد و اولین پیامش هم نجات افغانستان از شر گروه های مجاهدین و جنگ های داخلی عنوان می شد، پیامی که به زودی مردم را فریب داده و آنها را که از جنگ های داخلی میان گروه های مجاهدین به ستوه آمده بودند وادار به تسلیم شدن نموده و زمینه ساز گسترش حضور طالبان در خاک افغانستان گردید. طالبان پس از به قدرت رسیدن، دست به کشتار سیستماتیک مردم، تخریب آثار تاریخی آنان، غارت و تخریب خانه و زمین آن ها زد و ضد انسانی ترین نظام را در دوره ی معاصر برپا کردند.
اکنون گروه های مسلح تحت نام حرکت مردمی خود جوش نیز دقیقا از همین روش برای جلب نظر مردم استفاده می کنند، آنها در شرایطی که میدانند همه ی مردم از جنگ های دوام دار فعلی و از داشتن حکومت فاسد فعلی و همچنان از ظلم و ستم و خشونت تروریست های طالب خسته شده اند، با شعار مبارزه علیه طالبان و بازسازی مکاتب و شفاخانه ها به روی مردم و آوردن آزادی اجتماعی به میدان آمده اند تا بتوانند نظر مردم را به سوی خود جلب نموده و ازکمک آنها در جامعه برخوردار باشند.
3-هنگام ورود طالبان آن ها برای خلع سلاح در مناطق مختلف حتی به مردم پول می دادند تا اسلحه شان را تسلیم کنند. آن ها خود دارای امکانات پیشرفته نظامی بودند و هیچ کس در آن زمان درست نمی توانست حدس بزند که این همه امکانات، پول و اسلحه از کجا برای طالبان می رسد؟
نظر به شواهد، گروه های مسلح که اکنون در غزنی ظهور نموده اند نیز پیشرفته ترین امکانات نظامی و ترانسپورتی را در اختیار دارند که همه ی این امکانات جدید است نه مستعمل و تازه در دسترس آنها قرار گرفته است.
آنها در جواب این سوال که این امکانات تازه و پیشرفته را از کجا نموده اید، به خبرنگاران گفته اند بروید از آنهایی که در طول ده سال علیه دولت جنگیده اند بپرسید که امکانات از کجا کرده اند؟
این موضوع خودش سوال جدی است که این حرکت که خود جوش و مردمی قلمداد می شود، این همه امکانات نظامی و آنهم جدید ومدرن را از کجا پیدا کرده اند؟ دولت در اختیار آنها قرار داده؟ مانند طالبان کدام کشور خارجی از آنها حمایت می کند؟ و...؟
امکانات نظامی گسترده در حالی در اختیار این گروه قرار گرفته است که مردم در مناطق مرکز و شمال افغانستان خلع سلاح شده و به پروسه های مختلف همچون دی دی آر پیوسته بودند. با این هم حکومت کرزی نه تنها امنیت آن ها را تامین نکرده بلکه در دامن زدن به نا امنی و انتقال نیروهای تروریزم از جنوب و شرق افغانستان به مرکز و شمال مستقیم نقش دارد.
4-همانگونه که گروه اشغالگر و آدمکش طالب ماهیت تک قومی دارد و در شورای تصمیم گیری شان حتی یک نفر هم از اقوام دیگر نبود، این گروه های مسلح جدید در غزنی هم همین ويژگی را دارند و هیچ کسی در بین شان از اقوام دیگر افغانستان نیست. از سوی دیگر با وجود اینکه مسئولین این گروه ها بارها گفته اند که دولت فعلی را قبول ندارند و در هیچ شرایط در خواست مسئولین دولتی را قبول نمی کنند؛ حکومت اما هیچ واکنشی در برابر آنها نداشته است که خود می توانند بیانگر دسیسه باشد.
از آنجا که حکومت طالبانی و قومی کرزی نه تنها ظرفیت مبارزه با خشونت و تروریسم را ندارد و بلکه خود ماهیت تروریستی پیدا کرده، این مسئله باید از طرف تمام اقشار مردم افغانستان و خصوصا آن هایی که در سه قرن اخیر استبداد رژيم های اشغالگر را تجربه کرده اند و قربانیان مستقیم و غیر مستقیم آن بوده اند، مورد ارزیابی دقیق قرار گرفته و پاسخ مناسب به آن داده شود.
منابع مختلف در ولایت غزنی می گویند که گروه های مختلف مسلح که پیشرفته ترین امکانات نظامی را در اختیار دارند، در مناطق مختلف از جمله ولسوالی "گیروی غزنی" جا بجا شده اند. این گروه های مسلح که توسط عناصر حکومت مافیایی قومی کرزی، حرکت های خود جوش مردمی نام گذاری شده ، پلان منظمی را برای افغانستان 2014 طرح و به اجرا گذاشته اند.
این پلان طوری دقیق است که حتا عده ی زیادی از مردم را به نحوی فریب داده و از دانستن آنسوی قضیه باز داشته است. از آنجا که تمامیت خواهان می دانند که بنام حکومت قومی و مافیایی حامد کرزی و یا بنام آدمکشان طالب نمی توانند نظرمردم را جلب نمایند، آنها گروه های مسلح خود را زیر نام های حرکت خودجوش مردمی و نجات دهندگان مکتب سازمان می دهند.
طالبان و سایر نیروهای اشغالگری که اینبار با نام جدید وارد میدان می شوند، از همه نوع سلاح های پیشرفته و امکانات مخابراتی برخوردار هستند. خطرناکتر اینکه این گروه های کاملا مسلح می گویند، حرکت خود را در سراسری افغانستان گسترش می دهند.
اکنون که مردم افغانستان با ماهیت اصلی طالبان و حکومت غرق در فساد، مواد مخدر و پشتیبان تروریسم آشنا شده اند، نیروهای تمامیت خواه، نظر به موقعیت حساس کشور و نزدیک شدن به سال 2014 که قرار است قوای خارجی از افغانستان بیرون شوند، پلان دیگری سنجیده و با مسلح نمودن گروه های به اصطلاح مردمی با همان ماهیت تک قومی می خواهند قبل از قبل با اشغال نظامی مناطق مختلف افغانستان حفظ قدرت خود را پس از خروج نیروهای بین المللی را تضمین کنند.
مردم رنج دیده ی افغانستان که زمان ورود آدمکشان طالب تحت عنوان کبوتران صلح به ولسوالی اسپین بلدک را به یاد دارند، می توانند شباهت های زیادی بین آنچه امروز تحت نام حرکت خود جوش مردمی در غزنی شاهد هستند پیدا کنند.
در اینجا به عنوان نمونه در چند نکته به شباهت های ظهور اشغالگران طالب و گروه مسلح فعلی می توان اشاره کرد.
1-زمانیکه اشغالگران و آدمکشان طالب وارد افغانستان شد، پیشرفته ترین امکانات نظامی داشتند که حتا امکانات مجاهدین که سال ها در مقابل ارتش شوروی جنگیده بودند نیز به اندازه ی امکانات طالبان نمی رسید. حالا دقیق همین مسئله را در گروه نوظهور به اصطلاح حرکت مردم در غزنی شاهد هستیم. آن ها با پیشرفته ترین و جدید ترین امکانات نظامی مسلح هستند، مخابره های کودان، توپ های 82 و75، راکت انداز های آرپی جی 7 و آرپی جی 12 و ماشیندار های "پی کا" ودیگر امکانات که جدیدا مورد استفاده قرار گرفته اند.
2-اشغلگران و آدمکشان طالب زیر نام کبوتران صلح وارد افغانستان شد و اولین پیامش هم نجات افغانستان از شر گروه های مجاهدین و جنگ های داخلی عنوان می شد، پیامی که به زودی مردم را فریب داده و آنها را که از جنگ های داخلی میان گروه های مجاهدین به ستوه آمده بودند وادار به تسلیم شدن نموده و زمینه ساز گسترش حضور طالبان در خاک افغانستان گردید. طالبان پس از به قدرت رسیدن، دست به کشتار سیستماتیک مردم، تخریب آثار تاریخی آنان، غارت و تخریب خانه و زمین آن ها زد و ضد انسانی ترین نظام را در دوره ی معاصر برپا کردند.
اکنون گروه های مسلح تحت نام حرکت مردمی خود جوش نیز دقیقا از همین روش برای جلب نظر مردم استفاده می کنند، آنها در شرایطی که میدانند همه ی مردم از جنگ های دوام دار فعلی و از داشتن حکومت فاسد فعلی و همچنان از ظلم و ستم و خشونت تروریست های طالب خسته شده اند، با شعار مبارزه علیه طالبان و بازسازی مکاتب و شفاخانه ها به روی مردم و آوردن آزادی اجتماعی به میدان آمده اند تا بتوانند نظر مردم را به سوی خود جلب نموده و ازکمک آنها در جامعه برخوردار باشند.
3-هنگام ورود طالبان آن ها برای خلع سلاح در مناطق مختلف حتی به مردم پول می دادند تا اسلحه شان را تسلیم کنند. آن ها خود دارای امکانات پیشرفته نظامی بودند و هیچ کس در آن زمان درست نمی توانست حدس بزند که این همه امکانات، پول و اسلحه از کجا برای طالبان می رسد؟
نظر به شواهد، گروه های مسلح که اکنون در غزنی ظهور نموده اند نیز پیشرفته ترین امکانات نظامی و ترانسپورتی را در اختیار دارند که همه ی این امکانات جدید است نه مستعمل و تازه در دسترس آنها قرار گرفته است.
آنها در جواب این سوال که این امکانات تازه و پیشرفته را از کجا نموده اید، به خبرنگاران گفته اند بروید از آنهایی که در طول ده سال علیه دولت جنگیده اند بپرسید که امکانات از کجا کرده اند؟
این موضوع خودش سوال جدی است که این حرکت که خود جوش و مردمی قلمداد می شود، این همه امکانات نظامی و آنهم جدید ومدرن را از کجا پیدا کرده اند؟ دولت در اختیار آنها قرار داده؟ مانند طالبان کدام کشور خارجی از آنها حمایت می کند؟ و...؟
امکانات نظامی گسترده در حالی در اختیار این گروه قرار گرفته است که مردم در مناطق مرکز و شمال افغانستان خلع سلاح شده و به پروسه های مختلف همچون دی دی آر پیوسته بودند. با این هم حکومت کرزی نه تنها امنیت آن ها را تامین نکرده بلکه در دامن زدن به نا امنی و انتقال نیروهای تروریزم از جنوب و شرق افغانستان به مرکز و شمال مستقیم نقش دارد.
4-همانگونه که گروه اشغالگر و آدمکش طالب ماهیت تک قومی دارد و در شورای تصمیم گیری شان حتی یک نفر هم از اقوام دیگر نبود، این گروه های مسلح جدید در غزنی هم همین ويژگی را دارند و هیچ کسی در بین شان از اقوام دیگر افغانستان نیست. از سوی دیگر با وجود اینکه مسئولین این گروه ها بارها گفته اند که دولت فعلی را قبول ندارند و در هیچ شرایط در خواست مسئولین دولتی را قبول نمی کنند؛ حکومت اما هیچ واکنشی در برابر آنها نداشته است که خود می توانند بیانگر دسیسه باشد.
از آنجا که حکومت طالبانی و قومی کرزی نه تنها ظرفیت مبارزه با خشونت و تروریسم را ندارد و بلکه خود ماهیت تروریستی پیدا کرده، این مسئله باید از طرف تمام اقشار مردم افغانستان و خصوصا آن هایی که در سه قرن اخیر استبداد رژيم های اشغالگر را تجربه کرده اند و قربانیان مستقیم و غیر مستقیم آن بوده اند، مورد ارزیابی دقیق قرار گرفته و پاسخ مناسب به آن داده شود.
No comments:
Post a Comment